El Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana considera que l’Avantprojecte de llei de comunicació audiovisual estatal “ha de tenir una mirada més àmplia i estratègica, conseqüent amb la descentralització”, i també reclama una “major atenció” a la diversitat cultural i lingüística.

Per al CACV també resulten “insuficients” les quotes de la futura normativa perquè les grans plataformes digitals apostin per les produccions en llengües com el valencià-català, el basc o el gallec. A més, espera que el finançament d’obra europea previst en el text actual s’incrementi i arribi igual a totes les llengües oficials de l’Estat.

Per altra banda, el CACV considera que els consells audiovisuals i les diverses entitats audiovisuals autonòmiques haurien de ser partícips dels organismes reguladors de l’Estat. En aquest sentit, proposa recuperar el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals, així com la creació d’un Observatori Estatal de Mitjans Digitals, en línia amb el que s’està desenvolupant a nivell europeu.

Llei de la CVMC

El ple del Consell de l’Audiovisual, reunit dijous a Castelló, també va abordar la reforma de la Llei de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. “Estem analitzant sobre quines bases s’hauria de modificar aquesta llei, que és clau no només per al Consell de l’Audiovisual sinó per a tot audiovisual valencià en conjunt”, assenyala José María Vidal, president de l’ens regulador.

Així mateix, el CACV ha manifestat la seva preocupació perquè la indústria audiovisual valenciana i els mitjans de comunicació públics, com a motor del sector, tinguin el finançament adequat i necessari.

Alfabetització mediàtica escolar

El CACV posarà en marxa els Premis ‘L’Audiovisual a l’Escola’, un concurs per treballar l’alfabetització sobre els mitjans de comunicació a les aules, que es desenvoluparà en col·laboració amb el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu de la iniciativa és promoure el coneixement del llenguatge dels mitjans, així com el desenvolupament d’un sentit crític cap als seus continguts i internet.

Dolors López, nova vicepresidenta del CACV

El ple del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana va escollir Dolors López Alarcón com a vicepresidenta. Amb el nomenament de l’exconsellera de Radiotelevisió Valenciana, l’ens regulador, constituït al juliol, enllesteix el seu organigrama directiu. El completen el president José María Vidal Beltrán i els vocals Empar Marco Estellés, Manuel Alberola Manero, Àlvar Peris Blanes, Anna Gimeno Berbegal i Carmen Carretón Ballester.