La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ha recuperat el programa L’escola fa ràdio dirigit a l’alumnat de primària. Es tracta d’una iniciativa educativa que busca promoure l’ús de la llengua oral i escrita en l’àmbit dels mitjans de comunicació, i potenciar l’aprenentatge i la dinamització del valencià.

L’escola fa ràdio és un recurs d’innovació centrat en la promoció de valors com el treball en equip i el desenvolupament de les competències comunicatives. El programa proposa un treball que pot ser realitzar en qualsevol assignatura, des d’una metodologia integrada de llengua i contingut i des d’un enfocament artístic.

Els centres educatius públics interessats a participar aquest curs poden presentar sol·licituds fins al 26 d’octubre.

El projecte va ser creat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló el curs 2017-2018. L’última edició es va convocar el curs 2019-2020, i va comptar amb la participació de 1.310 alumnes de 44 centres educatius.

Ara, la Conselleria ha recuperat la iniciativa en el marc del projecte d’Escolarts, que té per objectiu impulsar l’expressió artística de l’alumnat de primària a través de quatre programes: música, dansa, teatre i ràdio.