La Fundación Chirivella Soriano acull fins al 8 de novembre l’exposició del World Press Photo 2020, que visita València per vuitena vegada.

En la 63a edició dels prestigiosos guardons de fotoperiodisme –els guanyadors del qual es van donar a conèixer a l’abril–, el premi a la foto de l’any ha estat per una imatge del japonès Yasuyoshi Chiba que mostra un jove recitant un poema mentre l’il·luminen amb els mòbils en una protesta contra el Govern del Sudan.

Entre els guardonats hi ha dos fotògrafs catalans. Ricard García Vilanova ha guanyat el tercer premi en la categoria de notícies generals amb una fotografia sobre les manifestacions populars a l’Iraq, conegudes com Tishreen Revolution, i que van començar a finals de 2019.

Per la seva part, Ramon Espinosa ha rebut un tercer premi en la categoria de notícies d’actualitat per una fotografia sobre la devastació que va causar l’huracà Dorian al setembre de 2019.

De la resta de l’Estat només hi ha hagut un altre guardonat, el sevillà Antonio Pizarro Rodríguez, també amb un tercer premi, en la modalitat de naturalesa.

Enguany en el concurs de fotografia han participat 73.996 imatges de 4.282 autors, i en el de narrativa digital s’havien inscrit 287 produccions.