El director general de Relacions Informatives de la Generalitat, Pere Rostoll, i el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicente Gil, van signar dijous un conveni de col·laboració pel qual la Generalitat destinarà 25.000 euros per donar suport a dues iniciatives impulsades per la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes per fomentar la comunicació local.

Per una banda, el conveni contempla el projecte Ràdio al carrer, consistent en quatre emissions de programes temàtics per acostar el mitjà a la ciutadania, que es transmetran a totes les emissores locals del País Valencià. De fet, dos dels quatre programes ja s’han realitzat a Albal i Petrer, i els altres dos

Per altra banda, la FVMP organitzarà el 5 de novembre la Trobada de Comunicació Local, per abordar la relació entre els actors de la comunicació local al País Valencià. La jornada, que es va celebrar l’any passat com a experiència pilot, buscarà reflexionar sobre la situació dels mitjans locals i la seva relació amb la vertebració del territori.

Després de la signatura del conveni, dijous, Pere Rostoll va valorar la “relació estable” que es manté amb la FVMP, fonamentalment vinculada a activitats de la XEMV, que agrupa les ràdios municipals del País Valencià.

“Volem posar en valor la Xarxa que agrupa les emissores municipals públiques, ja que veníem d’una etapa fosca en què vivien en l’alegalitat” va destacar Vicente Gil, qui va ressaltar el treball realitzat els darrers anys.