El reportatge La soledad no deseada. Una pandemia en tiempos de covid d’Isabel Moreno, emès a Cope Valencia, i l’article Un batallón contra la soledad no deseada, de José Manuel Vigara, publicat a Levante-EMV, han estat guardonats en la setena edició dels Premis Periodístics de Policia Local i Bombers de València. Moreno i Vigara va rebre els guardons en un acte celebrat dimarts a l’Hemicicle de l’Ajuntament de València.

Enguany, els Premis Periodístics posaven el focus en la soledat no desitjada. El jurat ha destacat “el rigor i la sensibilitat” amb què tots dos professionals han tractat un tema “tan delicat” com a quest.

Els guardons van néixer en 2016 per posar en valor el treball de la Policia Local de València amb una edició dedicada a la violència de gènere, mentre que els anys següents es van centrar en la seguretat viària, els problemes de convivència, els delictes d’odi, i la pandèmia. L’any passat, amb una edició centrada en la salut mental i la prevenció del suïcidi, als premis periodístics es van incorporar els Bombers.