Foto: Fernando Bustamante / Levante-EMV

Prensa Ibérica Media ha nomenat el periodista José Luis Valencia com a nou director del diari Levante-El Mercantil Valenciano. El fins ara director d’El Periódico Mediterráneo de Castelló (del mateix grup) substitueix Lydia del Canto, que el setembre de 2018 es va convertir en la primera directora de la capçalera, i ara se’n desvincula.

En la seva presentació davant la redacció, dimecres, Valencia va comunicar la voluntat de donar-li “un impuls digital” al diari, i es va marcar com a objectiu que “la marca Levante-EMV sigui la referència de la societat valenciana”.

Nova etapa

Amb el nomenament de Valencia, Prensa Ibérica busca obrir una nova etapa per a Levante-EMV en la qual, després del procés de transformació digital de la redacció, s’intensifiqui el seu caràcter multimèdia amb l’objectiu de facilitar a lectors i anunciants els seus productes editorials en qualsevol suport.

A més, es vol potenciar l’àrea d’esdeveniments de la capçalera per consolidar la relació de Levante-EMV amb la societat civil valenciana. Per desenvolupar aquesta tasca s’ha nomenat Silvia Tomás com a director de relacions institucionals de Prensa Ibérica a València.

Nascut a Pamplona, José Luis Valencia ha desenvolupat tota la seva carrera professional al País Valencià des de 1989. Es va iniciar a la COPE de Castelló, on va ser cap d’informatius fins a 1996, any en què es va incorporar com a redactor en cap del diari Mediterráneo, des d’on va passar a dirigir El Periódico de Alicante entre 2001 i 2004.

Entre 2004 i 2005 va assumir la direcció dels gratuïts Metro a València i Alacant, fins que es va incorporar a El Periódico Mediterráneo com a director, càrrec que ha exercit durant 17 anys, els darrers tres formant part de Prensa Ibérica després de l’adquisició del Grupo Zeta.