La Direcció General de la Competència de la Comissió Europea ha decidit aixecar la sanció sobre la Ciutat de la Llum d’Alacant i permetre que la Generalitat Valenciana en recuperi el control a partir del proper 1 de juliol, cinc anys abans de l’establert. Així ho ha explicat aquest dimarts el president Ximo Puig, qui ha celebrat la fi de les restriccions que impedien rodar al complex durant 15 anys, fins al 2027.

Puig ha dit que la decisió és d’una “extraordinària rellevància” la decisió, perquè durant els darrers deu anys l’activitat comercial a la Ciutat de la Llum ha estat restringida per les sancions imposades per la Unió Europea arran de les subvencions concedides al complex, considerades il·legals.

En roda de premsa des de la Ciutat de la Llum, el president ha avançat que ar es dissenyarà un pla estratègic per recuperar l’activitat cinematogràfica i audiovisual, i s’estudiarà la possibilitat de participar en algun PERTE (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica) i obtenir ajuts europeus.

Ximo Puig ha mostrat la determinació d’aprofitar els estudis al màxim per treure “el millor rendiment social possible”, prioritzant la indústria audiovisual, però sense descartar altres usos, amb l’objectiu de “generar ocupació, activitat econòmica i futur per a la ciutat d’Alacant i tota la Comunitat Valenciana”.

El president de la Generalitat ha assegurat que moltes empreses s’han interessat pels estudis de la Ciutat de la Llum, els quals cal readaptar a les noves exigències de la indústria audiovisual. En aquest sentit, ha anunciat que en les properes setmanes hi haurà una trobada amb els responsables Euronews per tal que la cadena s’instal·li a la Ciutat de la Llum.