L’Institut Valencià de Cultura posa en marxa a la Filmoteca de València un cicle dedicat a l’escriptor i articulista Joan Fuster (Sueca, 1922 – 1992) amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement.  

La iniciativa arrenca aquest dimecres a les 20.15 h amb la projecció de dos documentals de TVE: Personatges: Joan Fuster (1977), dirigit per Montserrat Roig, i Esta es mi tierra: El País Valenciano de Joan Fuster (1982), de Manuel Serrano. La primera sessió serà presentada per la periodista Carolina Ferre i el cantautor Andreu Valor. 

El cicle forma part del programa d’activitats organitzades per l’IVC amb motiu de l’Any Joan Fuster, i es podrà veure fins al desembre. S’hi projectaran diverses produccions sobre l’intel·lectual suecà, així com pel·lícules clàssiques que van despertar el seu interès o sobre les quals va escriure al llarg de la seva trajectòria com a assagista i periodista.  

Després de la sessió inicial, el 7 de juny la Filmoteca de València projectarà el documental Ser Joan Fuster (2008), dirigit per Llorenç Soler, produït pels Tallers d’Audiovisuals i la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València. De la presentació se n’encarregarà l’historiador i filòleg Francesc Pérez Moragón, comissari de l’Any Fuster.