La Unió de Periodistes Valencians ha condemnat les “agressions verbals i físiques” de la Policia espanyola cap a un professional de la informació quan cobria un desnonament aquest dijous al barri del Carme de València.

L’organització explica que, en el document gràfic facilitat per l’afectat, s’observa com un agent “empenta en repetides ocasions el periodista que anava correctament acreditat” perquè s’aparti del lloc dels fets.

Quan el professional s’identifica com a periodista i diu que està treballant, el policia li etziba “me sudan los huevos”. La UPV afegeix que dos companys més han comunicat que un agent també els ha respost en els mateixos termes quan s’han identificat com a professionals.

“No és la primera vegada que denunciem els atacs i les agressions contra periodistes i fotoperiodistes en l’exercici de la seua feina. Considerem que, una vegada més, són fets inadmissibles que cal investigar per part de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana”, assenyala la Unió.

En aquesta línia, l’organització insta la Delegació del Govern a demanar a la Policia “la necessitat de respectar i garantir el treball dels professionals de la informació. En cas contrari, s’estarà vulnerant greument el dret a la informació”.