La Unió de Periodistes Valencians organitza la jornada El futur del periodisme en el present: nous llenguatges i redefinició del concepte periodista, dimarts 8 de novembre al matí, al Plau de les Comunicacions de València.

La jornada intentarà donar resposta a algunes de les preguntes que planteja el futur de la professió: Serà el 2023 l’any de la reinvenció final per a les empreses de comunicació? S’imposaran els nous mitjans i els influencers als mitjans tradicionals? Com es relacionaran periodistes i mitjans de comunicació amb la societat dins del metavers? On estan les oportunitats per als joves que s’estan formant i han d’incorporar-se al mercat laboral? Poden reciclar-se els majors de 40 anys en aquest model?

L’activitat s’estructura en tres taules rodones: Metavers i fake news, un nou univers per al periodisme a l’entorn virtual (9.30 h), amb Amàlia López, Jon Fatelevich i Antonio Lorenzo; Reinvenció dels mitjans de comunicació i el perfil del periodista del futur (11.30 h), amb Mª Jesús Espinosa, Ignacio Escolar, Jorge Luna i Sara Carmona; i Influencers, comunicador(e)s, creador(e)s de continguts i activistes. Poden considerar-se periodistes? (12.45 h), amb Jorge Pueyo, Emilio Doménech ‘Nanísimo’, Marina Lobo, Rocío Vidal i Antoni Daimiel.

La jornada es podrà seguir presencialment (prèvia inscripció) pel canal de YouTube de la Unió de Periodistes Valencians.