El curtmetratge Hey, hey, dímelo, de Lucía Casañ Rodríguez, ha estat el guanyador del concurs promogut per À Punt Mèdia i Las Provincias per commemorar el centenari del naixement del director Luis García Berlanga. El jurat ha guardonat la peça de Casañ, que rebrà 1.500 euros, per mantenir l’esperit del cinema de Berlanga i per la seva qualitat tècnica.

El jurat ha fet una menció especial (sense remuneració econòmica) a l’obra Chapa y pintura, de Claudia Escrig, per les seves interpretacions i la seva capacitat crítica hereva de la filmografia del director valencià.

El premi especial del públic al millor curt elegit per votació popular ha estat per a La vida és bonica, d’Alberto Calvet. En la votació telemàtica hi han participat més de 12.000 persones.

Mig centenar de treballs han concorregut a aquest certamen per demostrar que l’humor i la sàtira del creador valencià ha tingut un gran ressò en les noves generacions.

El jurat triat estava format per Montse Català, cap de cultura d’À Punt; Begoña Siles i Carolina Hermida, de la Càtedra d’Investigació Luis García Berlanga de la Universitat CEU Cardenal Herrera; Mikel Labastida, cap de desenvolupament digital de Las Provincias, i Txema Rodríguez, cap d’edició gràfica del diari.

L’acte de lliurament tindrà lloc dimarts al vespre als cinemes Lys de València.