Plataforma per la Llengua ha llançat El Mood, una revista digital en valencià dirigida al públic juvenil, amb la qual vol reforçar l’espai comunicatiu en llengua pròpia en l’àmbit digital.

Amb la nova publicació, l’ONG vol ajudar a consolidar i expandir un ecosistema de creativitat juvenil en valencià i situar aquesta llengua en un lloc preeminent en les pantalles de xiquets, joves i adolescents.

D’aquesta manera, Plataforma per la Llengua pretén facilitar la identificació i promoció de lideratges creatius en valencià que puguin esdevenir referents per als més joves i, a més, afavorir la creació d’una indústria influencer en valencià.

Un projecte liderat per les periodistes de ‘deparkineo’

El Mood ha estat desenvolupat per les periodistes Marta Meneu, Maria Devesa i Carmen Alonso, creadores del pòdcast deparkineo, encarregades de comandar el projecte. El disseny gràfic i el web són una creació de Granissat Estudi Creatiu.

“La revista naix amb una mirada global. Per una banda, vol tractar temes i inquietuds que preocupen la joventut en un món globalitzat. Per altra banda, disposem d’una varietat de col·laboradors provinents de diferents territoris catalanoparlants: País Valencià però també Catalunya, Illes Balears o Andorra. Per a nosaltres és important la vertebració d’una mateixa llengua que respecta i normalitza diferents dialectes i accents”, ha explicat Marta Meneu en la presentació de la capçalera.

El Mood neix com un espai transmèdia estructurat com una revista juvenil clàssica, amb un web que inclou apartats com l’horòscop, tests o un consultori. “Volíem emular el potencial que tenien les revistes d’adolescents creant referents propis i starsystems generacionals, però també volíem aprofitar les eines de participació que ens brinden internet i les xarxes socials”, apunta Maria Devesa.

“La revista, que també està present a les xarxes socials, vol ser un motor de creació de contingut professionalitzat en la nostra llengua. Hi haurà varietat en temàtiques i formats que s’adapten a cada plataforma i al consum juvenil”, ha assenyalat Carmen Alonso.

El mitjà comptarà amb més d’una trentena de col·laboradors. A més, serà accessible des del punt de vista participatiu i es donarà veu als creadors de continguts que vulguin formar-ne part.

“El Mood busca crear espais per normalitzar l’ús de la llengua específics per a persones joves”, ha indicat Susana Pérez, membre de la junta de Plataforma per la Llengua. “És vital la normalització del valencià mitjançant el foment de la cultura 3.0”, ha afegit al respecte.

“Tot i comptar amb un teixit de creadors de contingut en la nostra llengua, no disposem d’un espai concret com El Mood. Per aquest motiu, volem donar veu als referents del sector més jove de la població”, ha reblat Pérez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram