L’Associació Empresarial de Publicitat distingirà l’empresari i publicista Ferran Rodés i Vilà amb l’onzena edició del Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte. Ho farà en un acte que tindrà lloc el proper 29 de novembre, a les 19 h, a la Casa Convalescència de Barcelona.

Ferran Rodés i Vilà és el president del hòlding ISP, cofundador i president del consell editorial del diari Ara, i president del patronat de la Fundació Antoni Tàpies. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i amb diversos cursos de formació especialitzada al Gresham College, IESE i la Universitat de Stanford, ha estat conseller delegat de Media Planning Group, Grupo Havas, Acciona i president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya.

Un premi amb recorregut

El Premi José María Ricarte reconeix aquelles persones, empreses i entitats que des de qualsevol àrea de la creativitat han transcendit en el seu paper en la història i han transformat la manera de pensar i viure dels ciutadans. L’impulsen l’Associació Empresarial de Publicitat de Catalunya i Publiradio – Grup d’Investigació en Publicitat i Comunicació Radiofònica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els premiats en les edicions anteriors van ser Umberto Eco, Steve Jobs, Apple, Ikea i Le Cirque du Soleil (2011); Tim Berners-Lee, David Abbot, Camper i l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) (2012); Jordi Évole i Ferran Adrià (2014); La Fura dels Baus i Joaquim Barraquer (2015); Cáritas i Isabel Coixet (2016); Rosa Oriol i Salvador Tous (2017); Pasqual Maragall (2018); Franciso Ibáñez Talavera (2019); Richard Wakefield (2020) i José María Gay de Liébana (2021).