L’Associació Espanyola d’Anunciants (aea) ha nomenat de nou Javier López Zafra com a president, càrrec que va assumir l’any passat. El secretari general i del consell de L’Orèal España va ser reelegit dijous en el primer consell directiu de l’exercici 2022-2023, després de l’assemblea general de l’entitat, celebrada el mateix dia.

L’aea s’ha marcat com a línies de futur “continuar incrementant el lideratge com a indústria publicitària”, especialment “davant les, cada vegada, més amenaces”, per la qual cosa considera “imprescindible” aconseguir un nivell més alt de interlocució amb l’administració i els legisladors, i continuar posant en valor la importància del sector com a “activitat rellevant en l’economia i el desenvolupament social del país”.

El nou comitè executiu el completen la vicepresidenta Teresa de Isturiz (Repsol); el vicepresident econòmic Luis González (ING); la representant en relacions institucionals i comunicació Marta Lozano (BP Oil); el representant del fòrum de mitjans Carlos Bosch (Danone), i els vocals Francisco Rionda (Alsea),

Javier Portillo (Campofrío), Beatriz Osuna (Coca-Cola), María Coronado (El Corte Inglés), Rafael Alférez (Kia Iberia) i Javier Riaño (Procter & Gamble).

El nou consell directiu, que designa el comitè executiu i defineix el pla d’acció, ha quedat constituït per les següents companyies: Alsea, BBVA, BP Oil España, Banco Santander, Bankinter, CaixaBank, Campofrío Food Group, Central Lechera Asturiana Corporación Peñasanta Alimentaria, Cepsa, Coca-Cola, Danone, Diageo, El Corte Inglés, Endesa, FCC, Ferrero Ibérica, Gallina Blanca, Henkel Ibérica, Iberdrola, Iberia, Idilia Foods, ING, Kia Iberia, L’Orèal España, LaLiga, Mahou San Miguel, McDonald’s España, Naturgy, Nestlé España, Nintendo Ibérica, Procter & Gamble España, Repsol, Samsung Electronics Iberia, Telefónica i Vodafone España. Com a representant dels socis col·laboradors, Scopen, i del consell assessor, Jaime Lobera.