RTVE no podrà contractar publicitat de cara a la Copa del Món de Futbol de Qatar amb anunciants diferents dels patrocinadors i afiliats comercials de la FIFA. Es tracta d’una mesura provisional establerta per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència mentre resol el procediment administratiu obert.

Les mesures provisionals s’adopten sota els requisits legals establerts: “aparença de bon dret, ponderació dels interessos afectats i perill en la demora en l’adopció de la resolució, tenint en compte la urgència especial per la proximitat del Mundial” (se celebra del 20 de novembre al 18 de desembre), defensa la CNMC.

Al setembre, la UTECA i Mediaset van sol·licitar a Competència que acordés provisionalment que RTVE no contractés i emetés publicitat durant la celebració del Mundial de Qatar, competició a la qual té adjudicats els drets d’emissió.

La Llei que regula el finançament de RTVE permet excepcionalment que pugui emetre competicions esportives amb contracte de patrocini o altres formes comercials quan aquestes formin part indivisible de l’adquisició de drets i la producció del senyal a difondre.

La CNMC considera provisionalment que l’excepció legal només empararia l’emissió de publicitat dels patrocinadors del Mundial i la resta d’afiliats comercials de la FIFA, que s’haurien notificat a corporació en el moment de l’adquisició dels drets. Tot i això, en aquest moment entén que RTVE “no podria emetre publicitat en general, contractada per anunciants diferents dels afiliats comercials de la FIFA”, argumenta la Comissió.