La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha resolt que RTVE no pugui contractar publicitat de cara a la Copa del Món de Futbol de Qatar amb anunciants diferents dels patrocinadors i afiliats comercials de la FIFA. A principis de mes va adoptar la mesura de manera provisional, i ara ja és definitiva.

La CNMC ha conclòs que l’emissió de publicitat o l’obtenció d’ingressos comercials d’anunciants o marques diferents no s’inclou en l’excepció prevista en la Llei de finançament de RTVE, doncs no pot considerar-se un contingut indivisible de l’adquisició dels drets per a la retransmissió del Mundial.

Competència remarca que, en les bases de la licitació i en el contracte d’adjudicació dels drets, només s’imposa l’obligació d’oferir la possibilitat preferent d’anunciar-se i tenir presència en les emissions de la competició als afiliats comercials de la FIFA, però no a la resta d’anunciants o marques. Així doncs, la CNMC ha instat la corporació pública a limitar la seva oferta comercial als primers.