El passat divendres, l’Associació de Periodistes del Garraf (APG) va celebrar la setena edició de la Nit Canallesca, durant la qual va lliurar els seus guardons. Enguany, el Premi Honorífic va ser per al periodista vilanoví Xavier Capdevila, actualment a la productora Lavinia, de la qual va ser impulsor, i professor de Periodisme a la Universitat Ramon Llull.

Els professionals del Garraf van guardonar la trajectòria de Capdevila per la seva tasca com a comunicador del món casteller i com a impulsor de grans projectes televisius. Exdirector del programa Quarts de Nou, del 33, va iniciar-se en la informació castellera el 1973 al programa L’aleta, de Ràdio Penedès, i va prosseguir a Terços Amunt de Mundo Diario (1976) i La Vanguardia (1993).

A més, va ser director d’informatius en l’equip creador de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), on el primer programa que es va distribuir va ser el Va de castells, de TV de Vilafranca, el 1997. Capdevila, que va ser corresponsal al Garraf de diversos diaris, també és coautor dels llibres Deu anys de castells i altres coses (1982) i Vilanova Bordegassa (1997).

Durant l’acte de lliurament, l’APG va repassar l’actualitat de l’últim any del periodisme local, destacant els moments delicats pels que passen els mitjans comarcals i els periodistes en general, enviant un missatge positiu i engrescador per no caure en el desànim. En aquest sentit, es van destacar les iniciatives positives de “periodisme sense empresaris” iniciades a la comarca com Eix Diari o Surt de Casa.

La resta de premiats segons les votacions dels professionals de la comarca van ser el Festival de Cinema de Sitges (premi a la projecció exterior); la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Garraf (tasca social); la colla castellera Bordegassos de Vilanova (cultura); el jugador d’hoquei del CE Vendrell, Òscar Ruiz (esports), i el Celler de Can Solar (gastronomia).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram