Els propietaris d’Editorial Prensa Ibérica mantenen negociacions “avançades” amb els creditors de Zeta per adquirir el grup, segons informa Economia Digital de fonts properes a les converses. El holding liderat per Javier Moll ja s’havia interessat per la compra del grup el 2008 i el 2010, però la novetat en aquesta ocasió és que, a més de comprador i venedor, en les converses també participen representants dels creditors.

Prensa Ibérica està disposada a assumir els 100 milions d’euros de deute financer de Zeta, que el passat juliol es van refinançar fins al 2018, però mantenint-ne les condicions. Segons el digital, Moll també hauria demanat que els bancs  recolzessin la desinversió en les revistes de Zeta, ja que només estaria interessat en els diferents diaris.

Godó rebutja l’operació

El propietari de Zeta, Antonio Asensio Mosbah, estaria interessat en desprendre’s de Zeta per dedicar-se a altres negocis, especialment l’audiovisual (el 2008 va desvincular Zeta Cinema del grup). De fet, segons informa Economia Digital, abans de les converses amb Prensa Ibérica, n’hi havia hagut amb el grup Godó, que hauria rebutjat l’operació pels dubtes sobre la seva viabilitat i les sinergies que es poguessin produir entre les diferents capçaleres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram