La BBC ha confirmat una reducció de 415 llocs de treball en l’àrea d’informatius d’una plantilla de 8.400 persones a tot el món, 5.000 de les quals periodistes. Finalment, la reducció de personal ha estat inferior als 500 treballadors que van transcendir a principis de juny. La mesura, amb la qual corporació pública espera estalviar 48 milions de lliures anuals (uns 60 milions d’euros), forma part del pla per reduir la despesa en els propers dos anys.

Amb tot, la direcció també va comunicar la setmana passada que es crearan 190 nous llocs de treball en altres àrees de l’empresa. El director de la divisió d’informatius, James Harding, va admetre que la cadena travessa un moment “d’incertesa i canvi”. La BBC News ja va eliminar 215 llocs de treball entre 2012 i 2013.

Paral·lelament, la direcció de la corporació ha suavitzat les retallades salarials que volia implementar. La darrera oferta va arribar després que els principals sindicats convoquessin una vaga de zel de 12 hores per aquest 23 de juliol, coincidint amb la inauguració dels Jocs de la Commonwealth, a Glasgow. Finalment, l’acció ha estat desconvocada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram