S’han obert les convocatòries de la cinquena edició del Premi Òmnium Cultural de Comunicació i del 28è Premi Internacional Joan B. Cendrós. El termini per presentar candidatures finalitza el 15 de novembre, i els guardons es lliuraran el 22 de desembre en la 64a edició de la Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium, la qual per primer cop tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu.

El Premi Òmnium de Comunicació, sense dotació, reconeix els esforços dels mitjans per prestigiar l’ús de la llengua catalana en qualsevol dels seus registres i projectar la cultura dels Països Catalans. Es prendran en consideració els treballs i productes comunicatius en català fets públics en premsa, ràdio, televisió, internet o qualsevol altre suport d’àmplia repercussió social entre l’1 de novembre del 2013 i el 31 d’octubre del 2014. També es tindran en compte persones, equips professionals o empreses. En la darrera edició es va distingir el periodista Jordi Évole.

Per la seva part, el Premi Joan B. Cendrós, dotat amb 3.000 euros, es dirigeix a treballs publicats o emesos fora dels Països Catalans, en qualsevol llengua en mitjans d’informació general o especialitzada, entre l’1 de novembre del 2013 i el 31 d’octubre del 2014. El guardó serà concedit a la millor contribució individual o col·lectiva a la internacionalització dels Països Catalans en qualsevol dels aspectes que configuren la seva realitat nacional i cultural. L’any passat es va premiar ex aequo el diari nordcatalà l’Indépendant i la revista acadèmica Catalan International View.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram