Mediaset ha destituït el periodista Jesús Cintora com a conductor de Las mañanas de Cuatro després de gairebé dos anys al capdavant del magazín, que travessava el seu millor moment d’audiència, i el seu lloc l’ha ocupat Javier Ruiz, qui el substituïa durant vacances. Les informacions que apuntaven que la seva sortida s’havia produït per les pressions del PP han provocat una allau de protestes a les xarxes socials, i Mediaset ha hagut de sortir al pas amb un comunicat.

El grup assenyala que la seva línia editorial “és coherent amb tota la seva programació i té el clar objectiu d’informar, que no formar, els espectadors a través d’un pluralisme amb el qual donar veu a absolutament totes les opinions polítiques i amb uns presentadors que tractin la informació de manera objectiva”. Seguint aquest “compromís amb l’audiència”, Mediaset ha decidit canviar el conductor de Las mañanas de Cuatro, tot i que assegura que compta amb Cintora per a altres projectes.

Des del PP s’havien queixat en diverses ocasions de l’actitud de Cintora cap al seu partit (tot i que no eren els únics), i en el programa alguns dirigents populars havien protagonitzat enfrontaments dialèctics amb el presentador. A més, al periodista se l’acusava de donar massa veu a Podemos.

Amb tot, el fet que Jesús Cintora aportés opinions personals en el programa no és l’únic motiu pel qual se l’ha apartat, tot i que sí el de més pes. Segons diversos mitjans, Mediaset també ha tingut en compte la mala relació que mantenia amb part de l’equip del programa, motiu pel qual la cadena li havia obert dos expedients.

La sortida de Cintora de Las mañanas de Cuatro coincideix amb les millors audiències del programa, que superava el 10% de quota de pantalla de mitjana (aquest dijous va fer un 12,8%), doblant els números que registrava el magazín quan se’n va fer càrrec, i alguns dies fins i tot superant la seva principal competència, Al rojo vivo de La Sexta. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram