El grup Bertelsmann ha venut les impremtes Eurohueco, a Castellbisbal (Vallès Occidental), i Rotocobrhi, a Tres Cantos (Madrid). El comprador és Walstead Investments, que ha realitzat l’operació a través de la filial Walstead Capital, fons propietari del grup impressor britànic Wyndeham.

Les dues impremtes, les darreres de la divisió Be Printers de Bertelsmann a l’Estat, tenen uns 550 treballadors, 235 a Castellbisbal i 315 a Tres Cantos. El director executiu d’ambdues, Mauro Cosani, es manté en el càrrec.

“Espanya és una economia en recuperació; el seu mercat de la impressió està experimentant els mateixos problemes i reptes als quals ens hem enfrontat des de 2008. Així que hi entrarem amb els ulls ben oberts i sense fer-nos il·lusions de què esperar i com seguir tenint èxit”, assegura Mark Scanlon, president de Walstead, en declaracions a PrintWeek.

“Molts competidors del mercat espanyol són dèbils, de manera que esperem que hi haurà oportunitats de consolidació”, afegeix. Segons el president de Walstead, les dues impremtes adquirides han estat ben invertides, són rendibles i generadores d’efectiu.

Per la seva part, Be Printers Bertelsmann, que a l’octubre ja es va desprendre de la seva divisió d’impressió a Itàlia, ara es concentrarà en el desenvolupament del negoci d’impressió Prinovis a Alemanya i el Regne Unit i als Estats Units. 

Malgrat els termes econòmics de l’operació no s’han fet públics, aquesta ha estat valorada en uns 4 milions d’euros, segons informa Expansión

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram