Redacció de TV3 buida per una aturada de protesta al maig. La CCMA també haurà de retornar als treballadors de TV3 el 5% de reducció salarial que ha aplicat des de gener 2013 sota el concepte de Reducció de l’Acord de Viabilitat (RAV). Així ho ha sentenciat l’Audiència Nacional, seguint la resolució de febrer del Tribunal Suprem respecte la plantilla de Catalunya Ràdio. A més, a la quantitat a retornar s’hi ha de sumar un 10% d’interessos de demora, segons informa el comitè d’empresa.

La reducció salarial del 5% es va començar a aplicar el maig de 2011 després d’un acord entre els treballadors i la direcció de la CCMA a canvi del manteniment de la plantilla. L’Audiència, però, considera que a partir de 2013 es va seguir aplicant de manera il·lícita, tal com defensava la plantilla, tot recordant que a més es va executar un ERO l’estiu de fa dos anys.

Ara, la CCMA encara podria presentar un recurs davant el Tribunal Suprem. Per al comitè, però, esgotar la via jurídica “només fa perdre temps a la justícia i malbarata recursos púbics”.

Cal recordar que, en el cas de Catalunya Ràdio, l’Audiència Nacional va fallar a favor de l’empresa, però després el Tribunal Suprem va estimar parcialment el recurs presentat pels treballadors.

La CCMA no ho pot assumir

La sentència de l’Audiència és un problema per a la tresoreria de la Corporació, ja que l’import de la devolució no està contemplat en els pressupostos d’enguany. En la recent entrevista que Brauli Duart va concedir a Comunicació 21, el president advertia que, amb els recursos actuals, la CCMA no podia fer front a aquesta despesa, i que en cas d’haver-la d’assumir s’adreçaria al Govern i al Parlament per veure com encarar aquest cost sobrevingut.

Segons Duart, l’alternativa de finançament sense tocar el pressupost seria ajustar més en continguts audiovisuals, cosa a la qual es nega. “Considero que això podria ser letal per als nostres interessos i també per als de la indústria audiovisual del país. Nosaltres aquesta via no l’aplicarem, per tant hauríem de veure com es pot encarrilar per complir la sentència i a la vegada el mandat legal de no tenir dèficit”, assenyalava a aquest mitjà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram