Al comitè d’empresa de Catalunya Ràdio no li ha agradat com s’ha produït el nomenament del nou director, Saül Gordillo. Els representants dels treballadors afirmen que han estat els “últims” en assabentar-se de la decisió, i acusen les direccions de l’emissora i de la CCMA d’haver “incomplert el compromís verbal” que aquesta situació no es tornaria a repetir.

“Ho vam poder llegir a diversos mitjans de comunicació abans de saber-ho oficialment. Les nostres emissores han estat les últimes a informar sobre aquest nomenament, i hem tornat quedar un cop més en evidència davant la nostra audiència”, assenyalen en un comunicat.

El comitè, que no entra a valorar el perfil professional de Gordillo, assegura que la nova etapa comença “amb mal peu, menystenint les normes de cortesia més elementals”. Amb tot, espera que aquest sigui l’últim nomenament “fruit de la imprevisible actualitat política del país”, i que es pugui aprovar una Llei de la CCMA que “limiti els criteris de selecció de la direcció als estrictament professionals”.

L’SPC diu que és un aprofundiment en la regovernamentalització

Més explícit ha estat el Sindicat de Periodistes de Catalunya: “Igual que en el seu moment vam criticar el nomenament partidista i governamental de Fèlix Riera, i també el seu cessament, que només obeïa a lògiques polítiques i no a cap criteri independent de la Corporació, avui ens toca denunciar un cop més l’aprofundiment en la regovernamentalització de la CCMA, protagonitzat pels dos partits que conformen Junt pel Sí”, assenyala en un comunicat.

L’SPC lamenta una “involució” que, al seu parer, “va en sentit contrari als valors que es diu defensar de cara a la nova etapa política que s’obre a Catalunya”, situació que li fa témer “els pitjors presagis sobre la voluntat d’utilització instrumental” dels mitjans públics.

En la línia del comitè d’empresa de Catalunya Ràdio, el Sindicat de Periodistes reclama una reforma de la Llei de la CCMA perquè es garanteixi la tria de directius i la presa de decisions per consens o per majoria qualificada, de manera que afavoreixi “perfils d’independència i professionalitat”.

Gordillo entèn les suspicàcies

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas ha preguntat Saül Gordillo si l’incomodava el fet que el seu nomenament hagi coincidit amb el canvi de Govern. “No és que m’incomodi, però entenc que pugui haver gent que interpreti que una cosa ha anat lligada a l’altra per la coincidència del temps. Però també és cert que aquesta casa ha estat sis mesos sense director, i aquesta era una situació anòmala que també convenia resoldre’s, segons m’ha transmès el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, per tornar el més aviat possible a la normalitat”, ha afirmat el periodista.    

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram