El periodista Julià Peiró ha mort aquest divendres a causa d’un càncer contra el que lluitava des de feia sis anys. Nascut a Ripoll el 1938, Peiró encara estava en actiu al capdavant del programa sobre comerç, gastronomia i cultura Viure cada dia, d’El Punt Avui TV, del qual es va emetre el darrer episodi el passat 30 d’abril.

Julià Peiró va assolir la popularitat els anys 80 i 90, quan feia de cronista de la vida nocturna en els Telenotícies de TV3, a més de reportatges de moda i cultura. La cúspide, però, seria amb el precursor programa La casa dels famosos (1988), on mostrava el costat més íntim de coneguts personatges i artistes de l’època com Sara Montiel, Xavier Cugat, Manolo Escobar, Bárbara Rey, Bertín Osborne o Paloma San Basilio.

La seva relació amb els famosos ja venia d’abans, quan exercia de fotògraf de la faràndula. A més, va escriure centenars de reportatges per a nombrosos diaris i revistes. Entre d’altres, va treballar a Radio Juventud, Fotogramas, Europa Press, El Correo Catalán, Catalunya Express i El Periódico.

Julió Peiró també va escriure diversos llibres, com Anys de pit i cuixa, un crònica irreverent de la transició; guies de restaurants, i dues biografies sobre la història de la senyora Rius, la popular madame de Barcelona. El darrer títol que va publicar va ser Redescobrint comerços i comerciants dels barris de Sants-Montjuïc, de fa un any. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram