Ferran Casas és el nou president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, on fins ara era vocal. Substitueix en el càrrec de David Bassa, que va dimitir fa un parell de mesos arran del seu nomenament com a nou cap d’informatius de TV3, tot i que es mantindrà en la junta directiva com a vocal.

En l’assemblea general celebrada el passat dissabte, es va renovar la junta, que a partir d’ara amb quatre vicepresidentes, cadascuna coordinadora dels diferents projectes del GPRB: Elisabet Borreda, Elisenda Rovira, Irene Ramentol i Laia Soldevila. A més, en les vocalies hi ha tres altes (Albert Mercadé, Elisenda Soriguera i Francesc de Dalmases) i una baixa (Bel Zaballa).

Replantejament de Mèdia.cat i l’Anuari

A banda, la trentena de socis assistents a l’assemblea van aprovar un nou pla estratègic per als propers dos anys. Un dels principals objectius serà repensar l’Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat i l’Anuari dels silencis mediàtics, integrant-ne més els continguts i ampliant el seus àmbits d’actuació tot mantenint la marca com a “punt de trobada del periodisme crític. El Grup Barnils entén que el context mediàtic ha canviat i que ambdues iniciatives comparteixen espai amb altres projectes semblants.

A més, l’entitat treballarà per consolidar el Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació, el qual es va recuperar fa un any, i s’estrenaran nous títols de la col·lecció Periodistes creada amb Edicions Saldonar.

Finalment, el Grup Barnils es troba amb converses amb Obertament per consolidar l’Observatori de Mitjans i Salut Mental, un projecte conjunt per analitzar el tractament que fan els mitjans de qüestions relacionades amb la salut mental. L’objectiu és oferir anualment un informe detallat i extens de les informacions relacionades amb aquesta temàtica.

La nova junta queda formada pel president Ferran Casas; les vicepresidentes Elisabet Borreda (coordinadora de comunicació i Premi Barnils), Elisenda Rovira (coordinadora de Mèdia.cat i l’Anuari), Irene Ramentol (coordinació d’edicions i projectes) i Laia Soldevila i Roig (coordinació de participació i Secretària tècnica); el tresorer Joan Vila i Triadú; l’editor de Mèdia.cat, Joan Canela; el representant del nucli de Ponent, Miquel Andreu, i com a vocals Albert Mercadé, Anna Bonet, David Bassa, Elisenda Soriguera, Enric Borràs, Enric Rimbau, Francesc de Dalmases, Josep Àngel Guimerà, Roger Palà i Teresa Ferré.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram