La FORTA farà públic aquest dijous el guanyador de del Premi Pello Sarasola al programa més rellevant del darrer any a les televisions autonòmiques. En aquesta primera edició, opten al guardó El foraster (TV3), Això és mel (IB3), El punto sobre la historia (Telemadrid), Luar (TVG), Todos los apellidos vascos (ETB), Oregón TV (Aragón TV), Pieces (TPA) i El legado de… (Canal Sur).

El Premi Pello Sarasola neix per distingir la producció de programes de les televisions de la FORTA, en diferents gèneres i formats, que promoguin valors com proximitat, identitat autonòmica, incidència o notorietat per al territori de cobertura. El jurat està format pels responsables de continguts de les cadenes de la Federació.

Amb el premi, la FORTA també vol honrar la memòria de Pello Sarasola, exdirector d’ETB, que va morir el passat juliol als 50 anys a causa d’un càncer. Sarasola va ser impulsor de la col·laboració i intercanvi d’experiències entre les cadenes de la Federació, segons destaca aquesta.

Pello Sarasola va exercir diferents responsabilitats en l’àrea de Programes d’EiTB des de 1989, fins que el 2005 es va incorporar a Antena3 com a director d’antena. El 2011 va tornar a ETB com a director de continguts, i dos anys després va ser nomenat director. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram