Televisió de Catalunya ha instal·lat una càmera paisatgística del servei meteorològic al carilló del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa. Es tracta de l’aparell número 40 que TV3 té al país, i recupera el servei al Vallès Occidental, que actualment no disposava de càmera en tota la comarca, després que durant uns anys en funcionés una a Cerdanyola.

L’instrument instal·lat al mNACTEC, en funcionament des del 31 de maig, és una càmera digital en fase pilot, en format 16/9 i alta definició. A diferència de la resta que la televisió pública té instal·lades, consistents en un senyal de vídeo convencional, aquesta emet un senyal en temps real que s’envia a través de la xarxa a la seu de Sant Joan Despí, on s’integra a la resta de les fonts per a la producció i emissió dels continguts.

La instal·lació de la càmera i de la caixa de mecanismes, que per primera vegada són en material transparent, s’han integrat al discurs museològic de La terrassa del sol, un espai interactiu, situat a la terrassa del mNACTEC, dedicat a descobrir i experimentar amb diferents aspectes del sol i els seus efectes sobre la climatologia i la vida diària.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram