El Jutjat de Primera Instància número 26 de Barcelona ha donat la raó a Societat Civil Catalana i ha condemnat Salvador Cot,en qualitat de director del digital elMón, a rectificar l’article L’Europarlament obvia els vincles franquistes de SCC i confirma el premi, publicat el passat 12 de febrer. 

Tot i que la jutgessa ha descartat que elMón hagi de publicar l’article de rescabalament presentat SCC, sí obliga el digital a publicar-ne un de rectificació i n’imposa el titular: Societat Civil Catalana nega rotundament qualsevol vincle amb organitzacions no democràtiques.

El mitjà ja ha anunciat que recorrerà davant de l’Audiència Provincial de Barcelona la sentència, la qual considera que “posa límits a la llibertat d’informació sobre aquesta entitat unionista”. 

L’article publicat pel digital del grup Totmedia feia referència a la petició perquè es retirés el Premi Ciutadà Europeu 2014 a SCC, distinció que va causar força rebombori a causa de les vinculacions de l’aleshores president de l’entitat, Josep Ramon Bosch, amb organitzacions d’ultradreta, com ara la Fundació Francisco Franco (actualment, Bosch està essent investigat per difondre propaganda d’extrema dreta i amenaçar personalitats independentistes com Toni Albà, Pilar Rahola, Santi Vidal o David Fernández, segons publicava elMón).

Societat Civil Catalana va instar el mitjà a rectificar la vinculació via burofax, i davant la negativa va denunciar Salvador Cot per suposadament “danyar” la seva imatge. Ara, celebra la sentència i aprofita per carregar de nou contra el Grup de Periodistes Ramon Barnils, que havia acusat SCC de “forçar periodistes i mitjans a canviar la seva línia informativa a través de la justícia i en base a consideracions merament ideològiques”.

A més, l’entitat unionista treu pit i anima la “premsa separatista a sumar-se a un debat d’idees i a deixar de proferir falsedats de manera sistemàtica contra els que defensen la convivència entre els catalans i la resta d’espanyols”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram