Els treballadors d’emissions d’IB3 TV, subcontractats a través de BGL-Videoreport, han convocat vaga del 27 de juny a partir de les 21 h fins al dia 30. Els delegats sindicals consideren que la seva situació laboral és “insostenible” i aturaran les emissions, excepte els informatius.

Els representants dels treballadors reclamen una plantilla “respectada, consolidada i estable”, i que aquesta estigui “ajustada a les necessitats del servei i no al revés, que és com s’ha vingut fent fins ara”.

L’any 2009, l’àrea d’emissions d’IB3 comptava amb 47 treballadors, dels quals en quedaven 39 quan el 2013 va assumir el servei la nova adjudicatària, que els va reduir a 31; actualment. A partir de 2014, la plantilla denuncia una pluja de sancions d’ocupació i sou i l’acomiadament de dos treballadors, quedant en els actuals 29. Ara reclama un “treball digne” per als que queden i poder oferir un “servei públic de qualitat”.

Els delegats branden un informe psicosocial realitzat a petició de Salut Laboral per les denúncies dels treballadors, el qual, asseguren, “reflecteix bé la precarietat i els alts riscos que per a la nostra salut suposa treballar en aquestes condicions, on preval la cobdícia insaciable de la subcontrata de torn”. L’informe, entre d’altres, indicaria que el 80% dels operaris coneixen l’existència de situacions de “violència psicològica”.

Cal recordar que la plantilla d’emissions porta onze anys treballant a IB3 però en quatre empreses subcontractades diferents, i en cada subrogació les condicions laborals han empitjorat, segons han denunciat en diverses ocasions els representants sindicals.

Inicialment, la vaga s’havia convocat del 24 al 27 de juny, però davant la manca de resposta es va ampliar fins al 30. Al final, els delegats van desconvocar l’auturada del dia 24 –“conscients” del que suposa que IB3 pugui emetre la festa de Sant Joan de Ciutadella–, així com del 26 i el 27 fins a les 21 h (coincidint amb les eleccions i el dia després).

Reclamen al Govern que actuï

En un comunicat, els representants de la plantilla diuen sentir-se recolzats per l’actual director general d’IB3, Andreu Manresa, “com mai abans amb cap altre direcció”, però remarquen que el seu recolzament “no és suficient” si no va acompanyat de “fets”.

En aquest sentit, reclamen al Govern balear que executi “els canvis promesos” per a la present legislatura en “la major brevetat possible”, tot recordant que al desembre finalitza l’actual adjudicació del servei, ja que temen que la situació “pugui anar a pitjor”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram