El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha celebrat que TV3 i Catalunya Ràdio per una banda, i Barcelona TV per l’altra, hagin cobert tota la campanya electoral sense la imposició dels blocs electorals. “És una bona notícia que arriba després de més de 30 anys de reivindicacions i protestes dels periodistes dels mitjans afectats a través dels comitès d’empresa i dels consells professionals, així com de la majoria de col·lectius de la professió”, entre els quals el mateix GPRB.

Ara, el Grup Barnils espera que la decisió dels respectius consells d’administració en les darreres eleccions no sigui “reversible” de cara a properes convocatòries. “Els blocs posaven de manifest un periodisme colonitzat pels partits, limitat i sota vigilància. Mai haurien d’haver existit”, assenyala l’entitat en un comunicat, on mostra el desig que també es deixin d’imposar fer a RTVE i IB3.

“En la informació, també en temps de campanya, ha de prevaler sempre la llibertat en l’exercici professional i la confiança en redaccions que, com és el cas dels mitjans públics catalans, sempre han atès criteris raonables de pluralitat, equilibri i proporcionalitat mentre no hi ha hagut blocs”, reivindica el Grup Barnils. “Els mitjans de comunicació públics del nostre país són i han de ser una garantia de pluralitat, han de ser forts i encara més independents i no poden estar subjectes al caprici, al servei d’alguna causa política o subsidiaris de grups privats”, afegeix. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram