Dos agents de la Policia Judicial es van presentar aquest divendres a la tarda a la redacció de Público per endur-se les gravacions de les converses filtrades pel digital on s’escolta fer conxorxa al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. La direcció de Público però, va condicionar l’entrega dels enregistraments a una ordre judicial, que els agents no portaven, de manera que van marxar sense, segons explica el mitjà.

La visita dels agents no es va realitzar per sorpresa. Al matí ja havien trucat demanant el número de la periodista Patricia López, l’autora dels articles de les gravacions, a la qual cosa els seus companys s’hi van negar, i els agents van comunicar que es presentarien a la tarda. Segons explica La Marea, després de reunir-se breument amb el director de Público, Carlos Enrique Bayo, la periodista i l’advocat del mitjà, els agents van marxar amb les mans buides.

El dia després de començar-se a fer públic el contingut de les converses (del 2 i el 16 d’octubre de 2014, poc abans de la consulta del 9-N), Fernández Díaz va anunciar que havia ordenat al comissari general de la Policia Judicial que esbrinés les “circumstàncies concurrents” en l’obertura d’una investigació.

Des del principi, el ministre de l’Interior en funcions s’ha presentat com la “víctima” d’un “atropellament”, posant el focus en com s’havia obtingut la gravació, i acusant el digital de publicar enregistraments “esbiaixats” i “descontextualitzats”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram