Les aliances entre mitjans digitals es reprodueixen. La darrera és la segellada entre El Español de Pedro J. Ramírez (llançat la passada tardor) i Crónica Global (sorgit fa tres anys de la fusió d’El Debat i La Voz de Barcelona, i rellançat el juliol de 2015), operativa des d’aquest setembre.

L’objectiu d’ambdues capçaleres “crear un projecte comú que enforteixi les estructures empresarials, la capacitat mútua de generació de continguts i complementi l’oferta disponible per a lectors i subscriptors”. L’acord entre ambdós mitjans permetrà sumar les respectives audiències en els principals sistemes de mesurament, admeten.

L’aliança entre El Espanyol i Crónica Global inclou un “creuament de participacions accionarials i un reforç mutu dels seus òrgans de govern”, segons han comunicat aquesta setmana. Així doncs, cadascuna de les editores s’incorporarà en el capital de l’altra com a sòcia minoritària, tot respectant la independència de gestió i les majories accionarials.

D’aquesta manera, Pedro J. Ramírez, soci de referència, president i director d’El Espanyol, passa a formar part del consell d’administració de Crónica Global. Per la seva part, Xavier Salvador, director, vicepresident executiu i principal accionista de l’editora catalana, s’incorpora al consell d’administració d’El León de El Espanyol Publicaciones, i exercirà com assessor editorial de Ramírez per impulsar l’àrea d’informació econòmica.

A banda de l’intercanvi accionarial, l’exdirector d’El Mundo ha adquirit a títol personal un percentatge minoritari de Crónica Global Media. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram