El Jutjat de Primera Instància número 40 de Madrid ha condemnat el cineasta i escriptor Artur Balder per “intromissió il·legítima en el dret a l’honor” d’Almudena Ariza, corresponsal de TVE a Nova York per una “campanya de desqualificació” a les xarxes de la periodista. Balder ha d’indemnitzar Ariza amb 30.000 euros.

Segons explica RTVE, la sentència conclou que, en la seva campanya contra Ariza, el cineasta alacantí, a més d’utilitzar “paraules i expressions insultants i denigrants”, també va atribuir-li la comissió de delictes “de manera completament infundada amb una evident voluntat de fer el major dany possible a l’honor, imatge i professionalitat” de la periodista.

La jutgessa considera que Balder va actuar “en un acte de revenja per no veure valorat el seu treball per una prestigiosa periodista”, degut a què ell “té molta menys presència mediàtica i rellevància pública”, i remarca que la llibertat d’expressió “no empara el dret a l’insult”.

Aquest acte de revenja va consistir en una querella contra Ariza per suposats insults i injúries, difosa pel cineasta “fins a la sacietat” amb l’objectiu de “posar en entredit la professionalitat” de la periodista, i que va ser arxivada pel Jutjat d’Instrucció d’Alacant. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram