El Ministeri d’Hisenda està analitzant la llei que recupera el servei de radiotelevisió pública al País Valencià aprovada al juliol per les Corts, i amenaça amb recórrer-la davant el Tribunal Constitucional. En concret, estudia els articles 42 i 46 i la disposició transitòria novena relatius a la contractació de treballadors. El Ministeri comandat en funcions per Cristóbal Montoro considera que el text podria vulnerar el principi d’igualtat en la contractació de personal.

A banda, Montoro ha advertit sobre la despesa de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (que encara no té un pressupost assignat), i ha amenaçat amb aplicar la llei d’estabilitat financera, segons informa Levante-EMV.

La vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra, ha explicat que s’ha constituït una comissió bilateral entre ambdós executius per abordar les “discrepàncies” sobre la normativa i evitar que la llei vagi al Tribunal Constitucional.

Hostilitat

En roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha assegurat que és preocupant el fet de trobar-se “hostilitat” en lloc de “cooperació, lleialtat i col·laboració” en les relacions institucionals.

El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha assegurat que Montoro “actua com un autèntic sabotejador que vigila i frena tot el que significa progrés per a la Comunitat”. Mata ha criticat “l’obstinació del Govern de Rajoy per castigar-nos amb duresa per motius purament partidistes, així com per seguir obstinats a continuar privant cinc milions de valencians del dret bàsic a la llibertat d’informació”.

“A poc a poc ja anem sabent qui va ser l’autèntic enterrador de RTVV, ja que estem convençuts que sota el paraigua que hi havia problemes pressupostaris el Consell d’Alberto Fabra es va sotmetre als desitjos del Govern central i va acabar per tancar la tele, ha afegit Manolo Mata.

Per la seva part, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assegurat que “les objeccions del govern central del PP cap a la llei de la nova radiotelevisió pública no són més que una excusa per tractar d’impedir que els valencians i valencianes exercim el nostre dret a disposar d’uns mitjans públics en la nostra llengua”.

La possibilitat de recórrer la llei ha transcendit deu dies després que la portaveu del PP a les Corts, Isabel Bonig, es reunís amb Cristóbal Montoro. Els populars valencians vénen d’intentar bloquejar el nomenament del consell rector de la CVMC. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram