Fernando Giménez Barriocanal, al Fòrum de la Comunicació (Foto: CAC). .

El president de la Cope, Fernando Giménez Barriocanal, ha reivindicat el “canvi de to” que havia experimentat l’emissora respecte a Catalunya, tot admetent que, en el passat, en moltes ocasions “no va ser l’adequat”.

En la seva intervenció en el Fòrum de la Comunicació del CAC, Giménez ha admès que s’havien equivocat “moltes vegades” i que el posicionament de l’emissora s’havia “extremat” a causa de “la línia marcada per anteriors comunicadors”, en referència a Federico Jiménez Losantos i César Vidal. Per això, es va decidir “tornar a les arrels”, “canviar el to” i prescindir dels dos locutors.

Ara, però, la Cope es troba en una nova etapa en la qual vol fer de “pont de trobada” entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit, Giménez s’ha compromès a incorporar més veus catalanes perquè “s’escoltin” a tot Espanya.

La moderació adoptada per la Cope també arribarà a 13tv. Fernando Giménez s’integrarà en el seu consell d’administració i ja ha avançat que s’implementarà una línia a “menys polititzada i més social”.

Nega finançament de l’Església

Per altra banda, Fernando Giménez Barriocanal ha negat que la Cope sigui “la portaveu” de la Conferència Episcopal, malgrat ell n’és vicesecretari econòmic. “A mi no em truquen els bisbes per dir-me el que he de dir demà, i si ho fessin tampoc els faria cas”, ha etzibat.

A més, ha recalcat que l’emissora “no ha rebut ni un euro” de la Conferència Episcopal en els darrers 20 anys, i ha negat que es financi amb la casella de l’Església a l’impost de la renda. “És mentida”, ha afirmat. 

En el torn de preguntes, el president de la Cope s’ha referir a la inspecció de la Generalitat per dues freqüències a Lleida que suposadament emeten sense llicència, de la qual ha dit no tenir-ne constància i que està per veure si existeix alguna irregularitat.

Amb tot, Fernando Giménez ha remarcat que a l’Estat hi ha “més de 3.000 emissores que no s’ajusten als requisits tècnics i legals establerts”, i  s’ha negat a acceptar que s’acusi l’emissora de fer “trampes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram