La Intersindical Valenciana considera que l’antiga Radiotelevisió Valenciana i la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació són en realitat la mateixa empresa amb un canvi de denominació, i assenyala que s’ha produït una successió d’empreses que vulnera l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors. Per aquest motiu, ha presentat una demanda davant el Tribunal Superior de Justícia contra RTVV i CVMC, a més de la Generalitat.

La Intersindical creu que la creació de la Corporació ha sigut “una maniobra fraudulenta per tal de camuflar l’existència d’una successió d’empreses amb l’objectiu de desentendre’s dels drets dels treballadors”. Segons assenyala en un comunicat, la intenció del Consell és “no complir” la clàusula sisena de l’ERO, en la qual es dóna la prioritat als extreballadors per posar en marxa la nova radiotelevisió pública, amb “l’excusa” que la nova empresa no té res a veure amb RTVV.

El sindicat afegeix que aquest argument seria l’utilitzat en una hipotètica sentència de nul·litat de l’ERO que obligués a reincorporar els treballadors a RTVV, en procés de liquidació. “Este és el pla del Govern valencià i, per tal d’impedir que es faça realitat, no hi ha una altra eixida que presentar una demanda per demostrar que s’ha produït una successió d’empreses fraudulenta”, assenyala l’organisme.

“El Govern valencià pretén utilitzar tot el patrimoni de RTVV SAU amb l’excepció dels treballadors”, afegeix la Intersindical, recordant que la nova radiotelevisió es vol posar en marxa a partir de les mateixes freqüències, canals, múltiplex, instal·lacions, equipament i fons documental.

El sindicat afirma que la demanda ha estat presentada després de “fracassar tots els intents de pactar una eixida” al conflicte laboral. De fet, diu, no hi ha hagut cap mena de negociació. És més, el comitè d’empresa de RTVV no ha obtingut resposta a cap de les propostes presentades per solucionar-lo.

La nova radiotelevisió continua el procés d’arrencada

La vicepresidenta Mònica Oltra ha assegurat que la demanda d’Intersindical no afectarà la reobertura de la nova radiotelevisió pública. Segons ha dit en la roda de premsa posterior al ple del Consell, la seva posada en marxa és “irrenunciable” perquè hi ha una llei aprovada per les Corts que hi obliga.

Oltra ha defensat que RTVV i la CVMC són “empreses diferents”, i ha assenyalat que les “possibles contingències” que es derivin de la demanda ja es gestionaran més endavant.

Aquest no és l’únic litigi judicial que hi ha sobre la taula. L’11 de gener se celebrarà a l’Audiència Nacional el judici per la denúncia presentada contra l’ERO per la  CGT, l’únic dels sis sindicats del comitè d’empresa que no va signar l’acord amb la direcció sobre l’expedient. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram