El grup cooperatiu Cultura 03 ha endegat una nova etapa on el més visible és el canvi de nom: s’ha rebatejat com a Som, nom que acompanya amb el lema la cultura de tots. Amb aquest gir, el grup aspira a dos objectius principals: “Aconseguir que la cultura catalana torni a tenir un lloc entre les grans cultures del món, i que la propietat de les indústries culturals estigui en mans de moltes persones”.

Som està format per cinc empreses cooperatives: Sàpiens Publicacions (editora de Sàpiens, Cuina, Descobrir, Experiències i Súpers!), la productora Batabat; l’editorial Ara Llibres; Contrapunt (editora dels mitjans vallesans Contrapunt, AraGranollers i AraVallès), i la gestoria Nova 2003. En conjunt apleguen una setantena de treballadors, dels quals 53 en són socis.

“A Som ens hem unit per treballar perquè la cultura catalana tingui una indústria forta i sòlida. I volem ser molts més: més idees, més creadors, més empreses, més públic”, assenyala el grup cooperatiu.

Concurs #tuetscultura

Com a tret de sortida de la nova etapa, Som ha posat en marxa el concurs d’idees en cultura i comunicació #tuetscultura. La iniciativa guardonarà dos projectes, un escollit per un jurat i un altre per votació popular, dotats cadascun amb 2.500 euros.

Som treballarà per convertir en realitat les idees guanyadores, i els seus impulsors formaran part del projecte com a assessor de l’equip de treball.

El termini per presentar propostes finalitza el 10 de gener, i els guanyadors s’anunciaran al febrer.

Segons les bases, els projectes han de donar resposta a una necessitat col·lectiva; han de tenir forma de producte, empresa, esdeveniment o iniciativa social; en la mesura del possible han de poder ser executades durant el 2017, i ser viables tècnica i normativament.

El jurat valorarà especialment que l’objectiu principal sigui l’enriquiment cultural del país i/o la capacitat de despertar l’esperit crític de la ciutadania; que motivi la participació i tingui en compte l’economia col·laborativa; que desplegui les potencialitats de les tecnologies disponibles en ple segle XXI, i que tingui una visió internacional. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram