La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya està mantenint contactes al Congrés dels Diputats perquè la propera Llei d’educació contempli com a matèria a impartir a secundària el coneixement dels mitjans de comunicació i la seva tasca com a servei públic.

De moment, la FAPE s’ha reunit amb els portaveus a la comissió d’educació del grup popular, Sandra Moneo, i del socialista, Manuel Cruz, i ambdós s’han compromès a incorporar la qüestió en el debat de la futura normativa. Properament, l’entitat espera reunir-se amb els representants de Podemos i Ciudadanos, així com amb el ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo.

La Federació considera que establir una assignatura específica en què s’estudiïn els mitjans de comunicació des de diferents angles serà una manera “d’enfortir la formació intel·lectual i cívica de ciutadans madurs, responsables i independents”. L’entitat remarca que cal formar usuaris crítics dels mèdia, que a més en els darrers anys s’han convertit en “potencials productors de missatges”.

La FAPE també defensa que la nova Llei contempli aquesta matèria per fer que l’educació “no es conformi solament amb incorporar tecnologia a les aules”. A més, demana que per impartir l’assignatura es doni prioritat als llicenciats en Periodisme o Comunicació Audiovisual. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram