La comissió d’Afers Institucionals del Parlament va donar aquest dilluns el vistiplau a la tramitació del pressupost del Departament de la Presidència per al 2017, on es troben les partides per als mitjans públics. La proposta va passar el tràmit amb el suport de Junts pel Sí i la CUP i l’oposició de la resta –Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i PP–, de qui es van rebutjar totes les esmenes presentades. La votació definitiva de la Llei de pressupostos de la Generalitat està prevista per al 8 de febrer.

En la seva intervenció, la consellera Neus Munté va defensar l’aportació de 231 milions d’euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que representa un increment del 2,65% respecte els 225 milions de 2015 (malgrat hi va haver una aportació extraordinària de 7,5 milions).

Per altra banda, el pressupost de Presidència preveu una aportació a l’Agència Catalana de Notícies 2,1 milions d’euros, una millora del 16%, mentre que la partida per al Consell de l’Audiovisual es mantindria en 5,4 milions.

Durant la comissió, C’s va apostar per retallar el pressupost per a la CCMA i l’ACN, mentre que CSQP i PSC van reclamar més recursos. Per la seva part, la CUP no va presentar esmenes en espera del nou contracte programa de la Corporació, en el qual estan treballant l’Executiu i l’ens públic. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram