Obertament, l’aliança catalana de lluita contra l’estigma en salut mental, ha alertat periodistes i mitjans perquè no caiguin en l’estigmació en la cobertura de l’incident del camió de butà a la ronda Litoral de Barcelona d’aquest dimarts.

L’entitat reclama “evitar el sensacionalisme” quan s’informa d’un fet que té a veure amb la salut mental d’una persona, a més de ser “especialment curosos” en l’ús del llenguatge.

“Cert llenguatge i estereotips poden fer que la població adopti actituds negatives i estigmatitzi les persones que conviuen amb un trastorn mental”, assenyala Obertament en un comunicat.

“Si el tractament mediàtic és inapropiat o sensacionalista pot reforçar les creences errònies al voltant de la salut mental, la qual cosa té un impacte directe per les persones que passen per algun tipus de problemàtica de salut mental, provocant que els sigui molt més difícil demanar ajuda quan ho necessiten”, afegeix.

Obertament recorda a professionals i mitjans que al seu web es poden descarregar una guia amb recomanacions per informar sobre salut mental de forma acurada i sensible.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram