El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha acordat recuperar les emissions d’iCat.cat a través de la freqüència modulada a partir de setembre, cinc anys després d’abandonar-la a causa de les retallades i quedar com una emissora digital. El retorn al dial es produirà amb el suport del Departament de Cultura.

“Tornar a l’FM per a iCat és importantíssim, perquè creiem que aquesta feina necessària no l’està fent ningú ara mateix”, ha celebrat Carles Aledo, coordinador de l’emissora.

“És una gran notícia, no només per als oients d’iCat que ho reclamaven des de fa molt de temps, també per al sector musical i cultural del país per tenir aquest altaveu a l’FM una altra vegada”, ha afegit en declaracions al programa Popap de Catalunya Ràdio.

La sortida d’iCat de l’FM va ser molt criticada en el seu moment, especialment des del sector cultural i musical. Amb el pas dels anys, la reclamació de rectificar la mesura no només no es va apaivagar, sinó que va viure un repunt l’abril de 2016 coincidint amb els deu anys de l’emissora. Durant la festa d’aniversari, el conseller de Cultura, Santi Vila, va recollir el clam i es va comprometre a treballar perquè es recuperessin les emissions per antena.

Un mes després, al maig, la comissió de control parlamentari de la CCMA va aprovar una resolució on també es demanava que iCat.cat tornés a l’FM. Ara, s’han d’establir els mecanismes de cooperació entre la Corporació i la Conselleria per fer efectiva la recuperació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram