Els periodistes Sònia Castelló, de Ràdio Ebre, i Gustau Moreno, de Canal 21, han guanyat ex aequo la tercera edició del Premi Terres de l’Ebre de Periodisme amb sengles reportatges sobre el monument franquista de Tortosa. El guardó, dotat amb 1.000 euros, es va lliurar el passat divendres al vespre a la seu de la demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Castelló ha guanyat amb una sèrie de tres peces radiofòniques emeses els dies 17, 23 i 25 de maig de 2016 al voltant de la construcció del monument de la Batalla de l’Ebre en el marc de les celebracions dels 25 años de paz del règim franquista.

Per la seva part, Moreno ha estat premiat pel reportatge televisiu Memòria del monument, emès el 21 de maig de 2016, amb la pretensió de donar una visió plural del mosaic d’opinions existents al voltant del monòlit, segons el seu autor.

El tercer finalista, que ha rebut una menció especial, és el reportatge L’illa dels Bous, el silenci que mata, publicat el passat 23 de setembre al setmanari L’Ebre.

A la tercera edició del Premi Terres de l’Ebre de Periodisme s’havien presentat un total de 17 treballs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram