L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) ha commemorat el seu 25è aniversari al Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, reunint els representants de totes les emissores privades de Catalunya. L’acte, que s’ha fet coincidir amb la celebració de l’assemblea anual de la patronal, ha servit per destacar la influència del mitjà radiofònic i reivindicar el paper de les emissores privades del país.

El seu president, Robert Serentill, ha remarcat que l’ACR és l’única entitat representativa del sector radiofònic privat a Catalunya, i que actualment tres de cada quatre oients escolta alguna de les emissores associades.

La patronal destaca que ha passat de les 20 freqüències fundacionals de 1992 a les prop de 200 actuals. A més, assenyala que, gràcies a aquest creixement, la ràdio privada suma 3 dels 4 milions d’oients de Catalunya, tot i que només una de cada quatre freqüències són privades, i assoleix una quota publicitària entre els mitjans convencionals del 13 %, quan a la resta de l’Estat arriba al 9 % .

A l’acte també han assistit el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Miquel Gamisans; el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons; el director general de Difusió, Ignasi Genovès, i el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram