El procés de venda d’Ediciones B de Grupo Zeta a Penguin Random House va finalitzar aquest dilluns. L’operació es dona per conclosa un cop complerts els requisits jurídics i administratius pendents.

“Ediciones B queda en les millors mans editorials del món”, va assenyalar el president de Zeta, Antonio Asensio Mosbah. “Aquesta venda ajudarà, sobretot, a enfocar l’estratègia del Grupo Zeta en potenciar la qualitat i el prestigi dels seus principals actius periodístics, en unes circumstàncies que demanden la dedicació de grans recursos i esforços per prosseguir el procés de la transformació digital dels mitjans de comunicació”, afegia.

Per la seva part, el conseller delegat de Penguin Random House, Markus Dohle, va donar la benvinguda a treballadors i autors d’Ediciones B. “Amb aquesta adquisició, ampliarem la projecció de Penguin Random House Grupo Editorial i consolidarem la nostra posició com a líders mundials en el sector de les publicacions generals en llengua espanyola”, va apuntar.

Nova estructura

Un cop culminada l’operació, Núria Cabutí Brull es manté com a directora general de Penguin Random House Grupo Editorial, mentre que Román de Vicente, fins ara director general d’Ediciones B, continua com a membre de la direcció del grup.

En la nova estructura, Juan Díaz és el director editorial d’Ediciones B, assumint sota la seva direcció l’equip de Berta Noy, nomenada directora literària.

Per la seva part, Pilar Reyes segueix al capdavant dels segells Alfaguara, Taurus i Debate i els projectes de la Reial Acadèmia Espanyola, i afegeix la direcció del segell Lumen, amb Silvia Querini com a directora literària.

Núria Tey, sumarà a la direcció editorial de Plaza & Janés, Grijalbo, Suma de Letras, Aguilar, Conecta i Rosa dels vents, els segells de referència.

En el nou organigrama, Claudio López de Lamadrid continua com a director editorial de Penguin Random House Grupo Editorial i dels segells Literatura Random House i Reservoir Books.

Javier López Llovet segueix sent director general d’Argentina i América Llatina, depenent de Núria Cabutí. D’ell depenen els directors generals Hernán Rosso (Xile); Elena Gómez (Colòmbia); Rodrigo Arias (Uruguai); Mercedes González (Perú), i Roberto Banchik (Mèxic i Estats Units).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram