El jurat de l’onzena edició dels Premis Solidaris ONCE Catalunya ha decidit distingir el programa L’Olot, a Ràdio Olot, en la categoria de mitjà o projecte de comunicació.

L’entitat ha guardonat les retransmissions dels partits de futbol de la Unió Esportiva Olot per incorporar com a col·laborador en Pere Ribes, un noi d’11 anys cec de naixement, i que ja porta dues temporades com a comentarista. Al maig, Ràdio Associació de Catalunya ja va distingir l’espai amb la primera edició del premi al millor programa d’integració.

“Res és impossible”

Pere Ribes sempre anava al camp de l’Olot amb un aparell de ràdio per seguir les retransmissions, fins que l’agost de 2014 se li va espatllar. “Vaig anar on estava la premsa i vaig demanar si podia seure amb els periodistes per escoltar el partit en directe”, explica el noi a l’ONCE. I allà va coincidir amb en David Planella, conductor de les retransmissions per a Ràdio Olot, que el va acabar fitxant com a comentarista. “Jo amb la ràdio veig perfectament tot el que passa al partit”, afirma Ribes.

“La força de voluntat i el talent han empès en Pere a trencar fronteres”, destaca el cap d’esports, David Planella, segons recull el web l’emissora. “D’aquí a uns anys, podrem presumir de dir que en Pere s’ha format a la cantera de Ràdio Olot”, afegeix.

“En Pere a tots nosaltres ens ha ensenyat moltes coses, entre d’altres, a saber que res és impossible i que les il·lusions es poden convertir en una realitat”, ressalta el director de Ràdio Olot, Joel Tallant.

L’acte de lliurament dels Premis Solidaris tindrà lloc el 5 d’octubre a l’Auditori de l’ONCE. Els guardons reconeixen persones, entitats, institucions, mitjans i administracions que realitzen una tasca solidària en el seu entorn i procuren la inclusió social de tota la ciutadania, la normalització i l’autonomia personal i l’accessibilitat universal.

La resta de premiats en aquesta edició són la Fundació Arrels (premi a la institució, entitat o ONG); Jaume Marí Pàmies, a títol pòstum (a la persona física), Tallers Gaudí (a l’empresa), i l’Ajuntament del Prat de Llobregat (a l’administració pública).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram