Els anys 2004 i 2005, l’antiga Radiotelevisió Valenciana va pagar drets d’emissió de pel·lícules, sèries i partits de futbol del València i el Vila-real a través de societats pantalla amb seu a Hongria, malgrat no eren les beneficiàries dels pagaments. Posteriorment, aquestes societats transferien els diners a les empreses que realment tenien els drets d’emissió amb una reducció de l’1 o el 2%.

Arran d’un conveni entre Espanya i Hongria, RTVV no va pagar tributs per aquest pagaments, els quals haurien pujat a 208.164 euros. El 2009, una inspecció d’Hisenda va destapar el frau, i ara el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha obligat RTVV a pagar 254.918 euros, corresponents a les retencions no practicades i als interessos de demora, segons recull Levante-EMV.

La sentència es pregunta “per què una empresa pública no paga els cànons televisius de pel·lícules, sèries i partits de futbol a les societats productores d’aquests i ho fa a unes societats hongareses que res tenen a veure”. El Tribunal també considera inadmissible que un organisme públic no pugui provar qui són els beneficiaris dels seus pagaments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram