Lluís Falgàs, Josep M. Martí Rigau i Rafa Garrido (foto: Parlament)

El Parlament va acollir divendres la presentació pública del Col·lectiu Ciutadella – Associació de Periodistes Parlamentaris de Catalunya, creat al juny amb l’objectiu de dignificar el periodisme polític. “Hem vingut per acabar amb les pràctiques que ens han dificultat la feina els últims anys”, va dir el president de l’entitat, Rafa Garrido.

El primer acte va aprofitar per atorgar el Premi Col·lectiu Ciutadella, que en la primera edició ha reconegut la trajectòria de Josep Maria Martí Rigau i Lluís Falgàs, dos referents del periodisme polític i parlamentari a TV3 i TVE Catalunya.

La presentació va reunir el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent; i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que al final de l’acte van participar en una roda de premsa conjunta.

Triple manifest

El Col·lectiu Ciutadella està format per periodistes que treballen habitualment amb la informació política i parlamentària en l’àmbit català. La voluntat és dignificar el sector; afavorir l’activitat professional en l’àmbit parlamentari, governamental i polític; millorar-ne les condicions, i també fomentar el rigor, la professionalitat i la veracitat en la informació política.

Abans de l’estiu, l’entitat va reunir amb la Mesa del Parlament i amb els diferents partits amb representació a la cambra per presentar-se i exposar les seves reivindicacions.

L’Associació de Periodistes Parlamentaris es proposa celebrar jornades de debat i reflexió, trobades sectorials i amb polítics, i cursos de formació, entre altres activitats.

El Col·lectiu Ciutadella va néixer amb tres manifests de posicionament sota el braç: un contra les rodes de premsa sense preguntes; un altre que reclama la conciliació entre la vida laboral i la personal en el periodisme polític, i un tercer de solidaritat amb els professionals afectats per expedients de regulació i retallades.

La junta de l’associació la formen el president Rafa Garrido; la vicepresidenta Neus Tomàs; la tresorera Francesca Campoy, i els vocals Marc Martínez Amat, Odei Etxearte, Pablo Tallón i Àlex Tort.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram