Parc Audiovisual de Catalunya.

El Clúster Audiovisual de Catalunya impulsa el Pacte del Territori, un projecte amb el qual vol aplegar els diferents parcs i empreses audiovisuals de tot el país per unificar i enfortir el sector.

La iniciativa sorgeix de la manifestació reiterada per part d’equipaments audiovisuals i tecnològics de fer coneixença i mantenir contacte amb altres organismes, per tal d’establir sinergies i estudiar possibles col·laboracions.

Com a resposta, el Clúster impulsa la creació d’una estratègia comuna que possibiliti activitats de promoció a escala internacional, l’intercanvi d’experiències i coneixements entre les empreses participants, i el desenvolupament de projectes i captació de fons d’òrgans europeus, entre d’altres.

El passat dilluns, diverses empreses i parcs audiovisuals es van reunir a Barcelona per traçar les primeres passes del projecte. En la trobada van participar representants de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, Roca Umbert de Granollers, Parc Audiovisual de Catalunya de Terrassa, Torre Barrina de l’Hospitalet de Llobregat i Citilab de Cornellà.

El Clúster explica que aquests equipaments veuen en la iniciativa un motor per dinamitzar els seus espais, a més de l’oportunitat de vehicular sota un mateix paraigües peticions a l’administració pública, com ara incentius fiscals per atraure produccions audiovisuals dins del territori català.

Properament s’articularà un document amb tots els organismes adherits al Pacte del Territori i es detallaran els serveis que ofereix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram