Familiars, amics, companys i polítics van acomiadar aquest diumenge el periodista i escriptor Joan Barril, mort dissabte als 62 anys per les complicacions d’una pneumònia, per la qual estava ingressat a la UCI l’Hospital Clínic de Barcelona des de l’octubre. Des del seu traspàs, les mostres de condol i els reconeixements a la seva figura s’han succeït des de tots els àmbits, i van continuar en l’acte de comiat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, que es va quedar petit.

En la cerimònia, laica, van intervenir el director teatral i inseparable de Barril, Joan Ollé, qui va llegir Amistad a lo largo, de Gil de  Biedma; el catedràtic en Ciència Política a la UAB, Joan Subirats; l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. L’homenatge es va tancar amb les intervencions de Marina Rossell, que va cantar a cappella Dorm nino, i Joan Manuel Serrat, qui va interpretar Res no és mesquí.

Els assistents es van endur com a recordatori una càpsula de cafè: “un cafè per parlar del Joan”, va explicar la seva dona Glòria Duran. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram